"Man längt eftr å få si vad han hitt på för gott"
SVTs serie Sveriges bästa äldreboende var det i torsdags fokus
på måltid, mat och näring. För dagen gästkockade Leif Mannerström, välkänd krögare, kock och författare, med stort engagemang för maten inom äldreomsorgen. Finporslinet togs fram. Förväntningarna var höga.
En kvinna sa med glittrande ögon:
- Man glöm´ att man e´ gamm´l när man ha´ så här trevlig´.
Maten, måltiden och näringen är viktigt på många sätt, i arbetet med våra äldre i omsorg. Mycket görs bra, men mycket finns kvar att göra.
Vill du ha ideér och exempel på hur man kan jobba med måltiden i äldreomsorgen finns många goda idéer på våra sidor. Där finns exempel på hur man kan skilja på vardag och fest samt mycket annat för att höja trivsel kring måltiden. Där finns även recept på hemmagjorda näringsdrycker, beskrivningar hur man kan jobba med nattfasta (som även det diskuterades i programmet)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar