onsdag 27 november 2013

Verktyg som lyfter skolmåltidskvalitet

I måndags publicerades SkolmatSveriges kartläggning av skolmåltidens kvalitet läsåret 2012/13. Kartläggningen omfattar 11 procent av landets skolor och visar att det finns mycket som är bra. Samtidigt finns det områden kvar att utveckla, både vad gäller maten på tallriken och måltidsmiljön. Ur ett internationellt perspektiv är våra svenska skolmåltider unika och ett riktigt guldägg att ta vara på.

SkolmatSverige är ett kostnadsfritt verktyg som lanserades 2012. Det är framtaget för att skolor ska kunna bedöma och utveckla kvaliteten på sina måltider. Det är glädjande att ungefär var fjärde skola i landet nu är registrerade som användare på SkolmatSverige och därmed får stöd i att systematiskt förbättra kvaliteten på hela måltiderna.

Klipp från media:

Heléne Gustafsson, områdeschef för Måltid Norra Hisingen i Göteborg, berättar att de jobbar systematiskt med såväl måltidernas kvalitet som med personalfrågorna. Läs mer på Sveriges kommuner och Landstings facebooksida: https://www.facebook.com/#!/sverigeskommunerochlandsting?fref=ts

Haifa Akkawi, kökschef på Akebyskolan i Rinkeby, Stockholm berättar om hur de arbetar för att få nöjda matgäster. Inslag från TV4 nyheter: http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/skolmaten-kartlagd-2491943

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar