Förra veckan hade vi vårt sista seminarium riktat till beslutsfattare
tillsammans med Skolverket, Skolinspektionen, Miljöstyrningsrådet och SKL. Vi
passade då på att bjuda in till presslunch där vi ville uppmärksamma pressen på
vårt unika samarbete kring skolmatsfrågan. Som vanligt ville vi äta mat lagat i offentligt kök. Nära vår seminarielokal fanns muskikskolan Lilla akademien. I det
pyttelilla köket hittade vi två måltidsengagerade kostekonomer i färd med att
tillaga maten. Vi fick smaka på härlig näringsriktig mat, som även serverades
till ca 400 elever och lärare.
Karin och Karina i en välförtjänt pausI skolrestaurangen såg vi glada barn med fyllda tallrikar och de allra flesta tog från det smakliga salladsbordet.
På väg in i matsalen fanns en ”svinn-tallrik” som
symboliserade det som slängt per matgäst (mängden slängd mat delat på antal
portioner). Karin och Karina berättade att mängden mat som kastades blev mindre,
från dag till dag. Ett enkelt och tydlig sätt att uppmärksamma svinnproblemet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar