fredag 7 mars 2014

Äldremässa där det rördes om i grytan

Den här veckan hölls konferensen och mässan Elmia Äldre i Jönköping. Mässan riktar sig till yrkesverksamma och beslutsfattare inom äldre-omsorgen och självklart fanns delar av teamet på plats för att samtala med besökarna kring den värdefulla måltiden. Mässan Pigg Pensionär hölls parallellt med gemensam utställningsdel och mäss-program.Vi fick därför även prata med många glada och kloka pensionärer.

Barn- och äldreministern Maria Larsson invigde mässan och deltog även i en paneldebatt kring matlådor till äldre, bl.a. med stjärnkocken Leif Mannerström och representanter från SPF:s (Sveriges pensionärers riksförbund) Matpatrullen. Mannerström delade med sig av sina tankar på sitt personliga och mycket tydliga vis och fick äldreministern att ta i hand på att i fortsättningen kalla de äldre för ”gäster” istället för ”brukare”, följt av massiva applåder från publiken. Maria Larsson passade även på att från scenen nämna det uppdrag som kompetenscentrumet fått kring måltiderna i äldreomsorgen.

Under mässan hölls åtskilliga föreläsningar och seminarium för såväl yrkesverksamma som allmänheten och Mannerström hann steka både pannbiff och strömming på scenen samtidigt som han rörde om i grytan med sin vassa tunga.

Alla trevliga och givande samtal har resulterat i flera goda idéer, exempel och tips som vi tar med oss tillbaka till kontoret och arbetar vidare med. Till sist vill vi passa på att tacka alla härliga och kloka människor som stannade till vid vår hemtrevliga monter för att samtala och knapra morötter med oss. Tolv kilo morötter gick åt, bra jobbat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar