Med i panelen var Bengt von Zur-Mühlen, Sjukhusläkarna, Maria Biörklund Helgesson, Livsmedelsakademin, Michael Allerup Nielsen, Herlevs sjukhus, Heléne Ambjörnson, Kungälvs sjukhus och Gudrun Brunegård (KD) landstingsråd.
Nedan några citat från panelen:
- Sjukhusmaten saknar sinnlighet, doft och smak
- Utgår från personalen och inte från matgästens behov
- Dietisterna måste arbeta mer med maten i praktiken och inte fokusera så mycket på teori och näringsberäkningar
- Viktigt att läkarna engagerar sig mer kring måltiderna
- Med eget kök på sjukhusen blir beslutsvägarna kortare och det är lättare att göra justeringar
- Måltiden är en viktig del av behandlingen på sjukhus
- Det finns en stor rädsla att göra fel i en värld som är präglad av hierarki och detaljstyrning
- Viktigt att sjukhusledningen är engagerad kring måltiderna
- Svinnet minskar när maten är god och äts upp!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar