torsdag 19 januari 2012

Råd om Bra mat i äldreomsorgen tryckta

Livsmedelsverkets råd Bra mat i äldreomsorgen handlar om äldre som får stöd med mat och måltider genom kommunen, antingen på äldreboende eller hemma. Här finns stöd för hur man kan förebygga undernäring och verka för god livskvalitet genom att anpassa måltiderna till den enskildes behov.
Nu finns råden i tryckt form och kan beställas i Livsmedelsverkets webbutik. De är uppdelade i fyra broschyrer, som riktar sig till olika yrkesgrupper. Använd dem gärna som kurs- och diskussionsunderlag för att hitta lösningar som fungerar i just er verksamhet.
På Livsmedelsverkets webbplats har Bra mat i äldreomsorgen funnits sedan i våras. Här finns också det vetenskapliga underlaget för råden.

2 kommentarer:

 1. Hejsan.

  Intressant att läsa eran blogg.

  Men synd att ni inte undersöker fet mat och LCHF bättre än vad ni gjort.

  Nu börjar extremt många att använda denna metod. Jag ser veckovis vänner på facebook i mitt sprida och stora kontaktnät börja äta mindre kolhydrater och mer fett.

  Skulle vara trevligt att höra era synpunkter på denna kost.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Roligt att du hittat vår blogg och är intresserad av det vi tar upp här. På Livsmedelsverkets webbplats kan du läsa mer om fett: http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Fett/

  Hälsningar /Sara

  SvaraRadera