tisdag 28 oktober 2014

Hej skolmat! Hej Skolforum!

Måndag och tisdag den här veckan är vi på Skolforum i Stockholm. En läromedelsmässa där tusentals pedagoger kan ta del av nytt undervisningsmaterial. Vi är där och ställer ut ett läromedel som alla redan har – Skolmåltiden! Vid vår sida finns Johan och Daniel som är skolkockar på Runstensskolan i Haninge.

I mitten av november kommer vårt pedagogiska material kring skolmåltiden publiceras på
www.slv.se/hejskolmat Det blir 14 lektionsförslag där själva måltiden är läromedlet. Ett kostnadsfritt läromedel som doftar, smakar och ger intryck! Vi har valt att döpa materialet till Hej skolmat!

Intresset är stort! Igår blev vi tvungna att skicka efter mer material då allt gick åt redan första dagen. Många skolkök kan nog göra sig redo för lärare som är sugna på samarbete!

Arbetet med verktygen har pågått hela året och en referensgrupp har bidragit med många goda idéer och tankar. Skolkockarna på Runstensskolan har varit med och gett ett köksperspektiv.


Det finns oändligt med möjligheter kring skolmåltiden! Verktygen är en start som vi hoppas få fortsätta arbeta vidare med tillsammans med både lärare och skolkockar.


Under kommande månader vill vi sprida våra verktyg men också lyfta fram goda exempel på hur skolmåltiden kan vara en viktig del av skoldagen här på Måltidsbloggen. Har ni ett arbetssätt ni vill dela med er av, skicka in en kort beskrivning till oss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar