måndag 21 november 2011

Dillkött åt alla!

Det är viktigt att vi som arbetar i med att utveckla kompetenscentret har kunskap om och nära kontakt med er som jobbar i ”verkligheten” ute i landet.

I förra veckan träffades ett gäng, i branschen insatta personer, i Skövde för att diskutera hur vi på bästa sätt når ut med budskap om vad som krävs för att få till bra måltider inom vård, skola och omsorg. Vi diskuterade också eventuella framtida nationella aktiviteter för att lyfta och hålla frågan högt på agendan.

 Lunch åt vi på en skola som denna dag serverade en fantastiskt god måltid. På menyn stod bland annat dillkött med potatis, morötter och broccoli. Som komplement till detta en fin salladsbuffé och hembakt bröd.
Det slog mig efteråt att förmodligen bor det många pensionärer runt omkring denna skola som hade uppskattat denna mat – som ett alternativ till matlåda!?

 Nog borde vi tänka mer över generationsgränser och förvaltningsgränser…?!

3 kommentarer:

 1. Svenskar behöver bli mer invandrare! Att umgås över ålders- och generationsgränser är en naturlig del i många invandrarländers kulturer. Det kan lätt tillämpas även i Sverige. Kommunala skolor och- eller personalrestauranger kan vara föregångarna och skapa trenden och traditionen i Sverige. Hälsar Maria Masoomi

  SvaraRadera
 2. Stackars eleverna, de kan ju absolut inte bli mätta av denna fettfattiga kost.
  chriis

  SvaraRadera
 3. Dillkött!På lamm! Mmmmmh! Svensk husmanskost är mer exotiskt än thaimat och pizza! Fettfattig? Med smör och grädde i såsen, som sig bör, är det knappast fettfattigt! // Fredrik

  SvaraRadera