fredag 2 mars 2012

Småländskt skolmatsengagemang

Skolmåltiderna är en hett omdebatterad fråga. Tidigare i veckan var Eva och Anna-Karin i Habo för att prata just skolmåltider med politiker, måltidsansvariga, föräldrar och andra engagerade personer från kommuner runt om i Småland. 
Vi hade bjudits in av bland andra Lena Bergström, kostchef i Habo. Hon är en av många kostchefer i landet som har svårt att få ihop ekvationen med vissa föräldrars krav på feta mjölkprodukter med lagens krav på näringsriktiga skolmåltider.
Det blev ett bra möte där många olika röster fick höras. Vi fick möjlighet att prata om vilka aspekter man behöver tänka på för att få till matglädje på skolorna men också förklara varför Livsmedelsverkets råd ser ut som de gör.
Mötet fick också stort genomslag i lokala medier. Tv, radio och tidningar fanns på plats. Dagen efter deltog Eva i en debatt i P4:s lokala debattprogram Lasso. Här kan du se några av resultaten av medierapporteringen:
·         Jönköpingsnytt, SVT
·         Nyheterna Jönköping, TV4
·         Debattprogrammet Lasso, SR Jönköping (spola fram till 8 min in i sändningen)

1 kommentar:

  1. "...svårt att få ihop ekvationen med vissa föräldrars krav på feta mjölkprodukter med lagens krav på att näringsriktiga skolmåltider."

    Det förstår vi inte här. För att få fram "näringsriktig" måltid gäller det ju att följa föräldrarnas önskemål! Lagen anger inga detaljer om hur en måltid skall vara beskaffad.

    SvaraRadera