Klockan tre på tisdag den 24 april bjuder vi på Livsmedelsverket in till en paneldiskussion på GastroNord på Stockholmsmässan i Älvsjö. Temat är ”Framtidens finsmakare söker kompetenta kockar”.
På förskolor och skolor runt om i landet finns några av våra viktigaste matgäster. Här behövs de bästa kockarna, som kan laga bra mat och bidra till att måltiderna blir en positiv upplevelse.
Hur blir skolköket bli den drömarbetsplats det borde vara? Det diskuterar vi med skolkocken och kockutbildaren Martin Karlsson, måltidsinspiratören Jennie Andersson, skolmatsengagerade kändiskocken Paul Svensson och en elev från en restaurangskola. Med finns också vår egen Eva Sundberg.
Joppe Pihlgren är moderator och frågor vi tar upp är till exempel hur duktiga kockar ska lockas till skolköken, hur skolkökets status som arbetsplats kan höjas och vem som egentligen ansvarar för att kockarna har den kompetens som krävs.
Varmt välkomna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar