onsdag 25 april 2012

”Vi ska fortsätta vara bäst i världen!”

”Vi ska fortsätta vara bäst i världen!” sa landsbygdsminister Eskil Erlandsson vid en intervju efter att kockarna i Skolmatsgastro serverat sina tre tävlingsrätter. Engagemanget, stämningen och energin gick att ta på när tävlingen avgjordes på matmässan GastroNord på Stockholmsmässan i Älvsjö den 24 april.
Vi har mycket att värna om och vara stolta över i våra svenska skolmåltider. Även om vi sedan länge bekymrat oss över att eleverna inte äter maten och ibland även över måltidens kvalitet.
Skolmatsgastro, som arrangeras av Lantmännen, är ett sätt att driva utvecklingen framåt. Utvecklingen mot ett ökat gastronomiskt fokus och supporterskaror som vrålar heja-ramsor för sin skolmat är ny. Det är ett privilegium att få vara med nu när detta händer, när vi inte bara pratar om våra svenska skolmåltider som en näringsmässig rättighet utan även sätter dem på den gastronomiska kartan.
Vi på Livsmedelsverket skickar med våra stora gratulationer till alla tävlande lag som deltog, men såklart särskilt grattis till Värnamos Gastrokockar som kammade hem segern!
Läs mer här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar