onsdag 7 november 2012

Veckans kock

Nu finns en film på Livsmedelsverkets webbplats som som visar ett exempel på hur man på förskolan kan involvera sina små matgäster i måltidsverksamheten. På köpet får man till samverkan mellan kock och pedagoger. 

Kanske är det just här som intresset och nyfikenheten väcks hos Edvin 5 år för matlagning - vem vet, han kanske blir nästa generations förskolekock?! 

I samband med inspelningen träffade jag Edvins mamma och hon berättade att hans intresse för matlagning vuxit sen han blev "Veckans kock" på förskolan, han ville exempelvis gärna laga mat till familjen där hemmavid. 

Detta är ett lysande exempel på hur denna förhållandevis enkla idé, som ursprungligen kom från en engagerad kock, skapar mervärden på så många sätt. 

Gå in och kolla på filmen och låt er inspireras till att använda måltiderna som en integrerad del av barnens dag på förskolan!
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Maltider-i-vard-skola-omsorg/Maltider-i-forskolan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar