måndag 25 februari 2013

Sportlov i köket




Stjärnkock för en dag. Albin Eldh, 12 år

Ett smart sätt att integrera skolmåltiderna i verksamheten på skolan är att göra som man gjort i Ystad sedan 2005. Där arrangerar kostenheten aktiviteten "Stjärnkock för en dag".
Varje dag är det 16 nya deltagare som får gå loss bland köksredskap och spännande recept, under ledning av två av Kostenhetens kockar.
Vi ville ge ungdomarna ett alternativ till alla sportaktiviteter, säger kostekonomen och initiativtagaren Marie Balksäter, som fick idén när hon för flera år sedan läste en artikel om kock-kollon i Stockholms skärgård.
Men med personal som har uppehållstjänst, och alltså är lediga på sommaren, blir det svårare att ordna matlagningskurser på sommarlovet. På sportlovet däremot är de flesta kockar i tjänst samtidigt som hemkunskapslokalerna står tomma.
– Det finns många vinster i det här. Inte minst att vi är med och grundlägger ett intresse för livet, säger Marie Balksäter.
Läs mer Här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar