torsdag 7 mars 2013

Sila mygg och svälja kameler präglar fettdebatten

Debatten kring vilket fett som eleverna ska bre på sina smörgåsar i skolrestaurangen pågår på många håll i landet. Just nu är den återigen aktuell i Stockholm som följd av en DN-artikel förra veckan. Tänk om det stora engagemang som så många politiker och föräldrar lägger ner på detta tillbehör till maten kunde läggas på måltiden som helhet i stället.
Vi jobbar oförtrutet vidare med att göra allt vi kan för att ge stöd åt de professionella kostchefer, dietister, kökschefer och kockar som finns ute i landet då det gäller att hantera denna fråga. Det är verkligen ett resursslöseri av skattemedel att både de och vi tvingas ägna så mycket tid och kraft åt debatten om fett. Tid och kraft som vi mycket hellre skulle vilja lägga på helheten kring måltiden och på så vis bidra till att Sverige verkligen blir det nya Matlandet!
Läs skolborgarrådet Lotta Edholms debattartikel här och vår replik här. Även dietisten Maria Sitell har synpunkter på debattartikeln,läs här

1 kommentar:

  1. Klokt! och mycket bra replik i DN!

    Häls Sara, Matgladabarnsblogg.se

    SvaraRadera