tisdag 15 maj 2012

Ingen rök utan eld!

I torsdags satt jag med i en paneldiskussion på Skolmatsdagen 2012, som arrangerades av nätverket Svenska Måltider. Tanken var att vi skulle ha en rykande het debatt kring den nya lagskrivningen om näringsriktiga skolmåltider. Det rök inte så värst tycker jag!
Faktum är att vi som satt i panelen, Christina Ridderman Karlsson från Skolinspektionen, Karin Lidén från Kost & Näring, Kerstin Sjölin från Södertälje kommun, Michael Bäckman från Huddinge kommun och jag, egentligen är överens om vad som behövs för att få till bra måltider: KUNSKAP är det allra viktigaste.
Moderatorn Tina Nordströms reflektion mot slutet av debatten var att frågan kanske problematiserats och förstorats i onödan på vissa håll.
Just nu pågår planeringen av vår och Skolverkets gemensamma informations- och utbildningssatsning om bra skolmåltider för fullt. Och såväl på Livsmedelsverket, Skolverket som i landets kommuner arbetar många med frågan hur vi på ett klokt sätt ska tolka och använda den nya lagskrivningen för att utveckla de svenska skolmåltiderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar