onsdag 16 maj 2012

Uppmärksamma Måltidens dag den 18 oktober!

Temadagen Måltidens dag den 18 oktober är ett ypperligt tillfälle för landets kommuner att lyfta måltiderna i förskolan, skolan och omsorgen och matvanornas betydelse för hälsan.
Passa på att göra det ”lilla extra” i restaurangen den här dagen. Kanske livemusik eller en konstutställning, överraska matgästerna med en dessert, duka med finporslinet, anordna en dukningstävling eller varför inte något så enkelt som sugrör!
I år sammanfaller dagen med uppmärksamhetsveckan Ett friskare Sverige (vecka 42) – ett uppdrag som Statens folkhälsoinstitut genomför i samverkan med oss på Livsmedelsverket.
Det finns med andra ord många möjligheter att sätta fokus på bra matvanor den här veckan. Många kommuner planerar just nu höstens skolmatsedlar. Du som är måltidsansvarig: Tänk in Måltidens dag och Ett friskare Sverige i de planerna!
Måltidens dag är ett initiativ från föreningen Låt måltiden blomma. Föreningen arbetar på ideell basis med att ge måltiden en mer lustfylld status och uppmärksamma det hälsosamma i möjligheten att samlas i lugn och ro runt ett dukat bord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar