På Måltidsbloggen kan du följa hur skolans, vårdens och omsorgens måltider lyfts på Almedalsveckan. Nedan listar vi olika aktörers aktiviteter i ämnet och de seminarier vi rapporterar från.
Inläggen publiceras även på matlandet.se. Där kan du läsa en sammanställning av fler Almedalsseminarier med koppling till mat.
Foto: Gotlands kommun |
Måndag 2 juli:
- ”Lite off” – miniseminarium utanför det officiella kalendariet om offentliga måltider, Magasin Måltid (vi rapporterar)*
Tisdag 3 juli:
- Skolmat – till vilket (lågt) pris som helst?, Svenskt Kött (vi rapporterar)
- Bättre sjukhus- och äldremat till samma pris – en vision inom räckhåll?, Kost & Näring (vi rapporterar)
- I ♥ LOU? Sveriges kostchefer om möjligheter och framtidsfrågor i livsmedelsupphandlingen, Kost & Näring (vi rapporterar)
- Hur får vi världens bästa patientmåltider?, Sodexo (vi rapporterar)
Onsdag 4 juli:
- Matlandet - nu med jord under naglarna, United Minds (vi rapporterar)*
- Skolmatens pris - hur billigt får det egentligen bli?, Skolmatens Vänner (vi rapporterar)*
- Handrullade köttbullar till patienten, Södersjukhuset AB
- Vinn på mindre svinn! Hur minskar man svinnet i de offentliga köken?, Kost & Näring och Magasin Måltid (vi rapporterar)
- Hållbar livsmedelsupphandling angår hela den offentliga sektorn och påverkar vår framtid, Miljöstyrningsrådet (vi rapporterar)
- Är kommunernas måltidsavgifter inom äldreomsorgen pepprade?, PRO och PRO Pensionären
Torsdag 5 juli:
- Måltid och Politik "kompetens på tallrik", Stiftelsen Måltidsmuseum i Grythyttan (vi rapporterar)*
- Tryggare mat på krogen – om skärpta krav på att informera om matens innehåll, Specksgränd 11, Astma- och Allergiförbundet (vi rapporterar) *
* = Livsmedelsverket finns med i panelen. Dessutom medverkar GD Inger Andersson i onsdagsseminariet Kan regelförenkling skapa tillväxt?, en del av TV4-satsningen Mitt Kök – Sverigeresan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar