torsdag 30 maj 2013

Sveriges bästa sjukhusmat - till sista steget!


Sjukhusläkarna har tagit initiativ till en tävling där Sveriges bästa sjukhusmat - ända fram till matgästen ska utses. Tillägget tycker vi är jättebra - att det ska hålla ända ut till matgästen och hamna i magen!

Syftet med tävlingen är att öka engagemanget för sjukhusmat och nutrition med särskilt fokus på läkarkåren. Därför går inbjudan till chefsläkare och kostchefer.

Vi tycker det är positivt att det är just sjukhusläkarna som tagit initiativet till tävlingen. Det är ett bevis på hur viktig denna yrkeskår anser att måltiden på sjukhus är för patienternas tillfrisknande och välmående.
Hoppas verkligen att alla de sjukhus i landet som arbetar målmedvetet och framgångsrikt med sina måltider nominerar sig till tävlingen.

Eva Sundberg representerar kompetenscentret i juryn för denna tävling i gott sällskap med Tommy Cederholm, professor i klinisk nutrition, Michael Allerup Nielsen, kökschef vid Herlevs sjukhus i Danmark, Maria Biörklund Helgesson, dietist och fil.dr, verksam inom Livsmedelsakademin i Skåne och Bengt von Zur-Mühlen, njurmedicinare och vice ordförande i Sjukhusläkarna
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar