Svenskt kött, svenska köttproducenters intresseorganisation, arrangerade en debatt om ”Skolmat – till vilket (lågt) pris som helst”. Debattdeltagare var Nils Berndtsson från Martin & Servera, Karin Lidén, kostchef i Kramfors kommun och ordförande för föreningen Kost och näring samt Anita Broddesson, kostchef i Klippans kommun.
Frågan om resurser kom snabbt upp i diskussionen, vilket kanske inte var förvånande med tanke på arrangören. Alla var överens om att det viktigaste är att beslutsfattarna måste förstå att skolmaten är värd att prioritera. Att skolmat inte är en ekonomisk belastning – det är en resurs! Då kan vi få rätt mängd pengar, möjlighet att avtala om kvalitet, inte pris, och få schemalagda skolmåltider. Möjlighet att köpa lokalproducerat, eller närlevererat, efterfrågades. Det kan ge större flexibilitet och snabbare kommunikation mellan leverantör och mottagare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar